Dobrodošli na informacijski strani Fakultete za strojništvo UM

Odločitev za študij je pomembna. Ne zgodi se v trenutku, je daljši proces. Pri tem vam želimo nuditi podporo. Vaš razvoj se nikoli ne zaključi. In mi bomo z vami od prvega dne do zagovora zaključne naloge. Informativni dnevi so odlična priložnost, da poiščete odgovore na vsa svoja vprašanja.

V nadaljevanju te spletne strani smo za vas na enem mestu zbrali osnovne informacije o naši fakulteti in študijskih programih, ki jih izvajamo.

Posebej vas želimo povabiti na informativne dneve, ki smo jih letos pripravili, razmeram primerno, v spletni obliki. Časovnico posameznih dogodkov najdete v nadaljevanju te strani. 

Kaj moram vedeti o vpisu na dodiplomski študij na FS v letu 2021?

Informacije o študijskih programih Fakultete za strojništvo najdete na tej strani, obiščte tlahko spletno stran Fakultete za strojništvo UM na povezavi https://www.fs.um.si, ali pa si ogledate Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022 in se seznanite z vpisnimi pogoji na povezavi https://www.fs.um.si/studij/vpis-in-zakljucevanje-studija/vpis-novincev/#ui-id-1

Ne pozabite – prijavni rok za vpis na dodiplomske študijske programe je do 19. 3. 2021!

Želimo vam obilo uspeha ob opravljanju splošne ali poklicne mature!

Veseli nas, da ste nas obiskali. Oglejte si kratek predstavitveni video naše fakultete. Po ogledu pa vas vabimo, da si ogledate vsebine, ki smo jih za vas pripravili na spletu.
Veseli bomo vašega obiska na informativnih dnevih.
Več informacij najdete v nadaljevanju.

Univerzitetni študijski programi Fakultete za strojništvo UM

360° sprehod

Na spodnji povezavi (ali po kliku na sliko) opravite virtualni sprehod po prostorih naše fakultete. Spoznajte nekatere predavalnice in laboratorije z zanimivo in sodobno opremo.

360° ogled

Študentske vizitke

Karierni center UM

Univerzitetna knjižnica Maribor

Študentski domovi UM